Ο ιστότοπος green.com.gr χρησιμοποιεί cookies για να βελτιώσει τη διαδικτυακή σας εμπειρία. Συνεχίζοντας την περιήγησή σας, συμφωνείτε με την χρήση των cookies σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας.

210.42.94.500 | 800.800.1000

Εμπορία Ενέργειας

Η GREEN δραστηριοποιείται στην εμπορία ηλεκτρικής ενέργειας στην ευρύτερη περιοχή της Νοτιοανατολικής Ευρώπης. Βάσει της Άδειας Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας 200 MW που διαθέτει στην Ελλάδα, η δραστηριότητά της περιλαμβάνει εισαγωγές, εξαγωγές και διαμετακομίσεις ηλεκτρικής ενέργειας μεταξύ του ελληνικού ηλεκτρικού συστήματος και των γειτονικών χωρών της Ιταλίας, Αλβανίας, Βουλγαρίας, ΠΓΔΜ και Τουρκίας. Τα τελευταία χρόνια η εταιρεία παρουσιάζει αξιοσημείωτη ανάπτυξη, τόσο όσον αφορά στις ποσότητες ενέργειας που εμπορεύεται, όσο και για την γενικότερη δραστηριότητα της στο συγκεκριμένο αντικείμενο.

Μέσω της εγγραφής της στο Ιταλικό Χρηματιστήριο Ενέργειας (GME) είναι σε θέση να εισάγει και να εξάγει ηλεκτρική ενέργεια στη διασύνδεση Ελλάδας-Ιταλίας σε ημερήσια, μηνιαία και ετήσια βάση.

Με Άδειες Εμπορίας Ηλεκτρικής Ενέργειας στη Βουλγαρία, την Ουγγαρία και την Σλοβενία μπορεί να προμηθεύεται ενέργεια στις πλέον ανταγωνιστικές τιμές της αγοράς για να εξυπηρετεί τους πελάτες της στην ευρύτερη περιοχή δραστηριοποίησής της. Παράλληλα έχει επεκτείνει τις δραστηριότητές στην ΠΓΔΜ, την Αλβανία, τη Σερβία και το Μαυροβούνιο μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Με την εγγραφή της στους φορείς δημοπράτησης δικαιωμάτων μεταφοράς ηλεκτρικής ενέργειας SEE Common Allocation Office (CAO) και Joint Allocation Office (JAO) συμμετέχει σε ημερήσιες, μηνιαίες και ετήσιες δημοπρασίες εκχώρησης δικαιωμάτων μεταφοράς.

Στο άμεσο μέλλον, η GREEN στοχεύει να επεκτείνει το δίκτυο συνεργατών της και να αυξήσει τη δραστηριότητά της λειτουργώντας με τον πλέον αξιόπιστο και ευέλικτο τρόπο προς όφελος των πελατών και των προμηθευτών της.

Η GREEN σε καθημερινή βάση πραγματοποιεί συναλλαγές στα παρακάτω χρηματιστήρια ενέργειας

  • ΛΑΓΗΕ - Ελλάδα
  • OPCOM - Ρουμανία
  • BSP South Pool – Σλοβενία
  • EPEX – Γερμανία
  • GME - Ιταλία
  • EXAA - Αυστρία
  • PMUM - Τουρκία